Levertijd

CHPTR-S verzendt met PostNL en DHL. Artikelen besteld op werkdagen voor 16.00 uur worden dezelfde dag verzonden. Levertijd binnen Nederland is ongeveer 2 – 4 werkdagen. Tijdens periodes van sale, nationale vakanties en promotionele acties kan het voorkomen dat de bestelling de volgende dag wordt verstuurd. Verzendkosten zijn per land verschillend.

Internationale leveringen worden door PostNL Global / UPS verzonden, exclusief invoerrechten. Dit betekent dat CHPTR-S alleen de betaling van verzending verzorgt, en overige kosten zoals verschuldigde rechten, belasting en andere invoerheffingen bij de consument liggen. Consumenten buiten de EU betalen geen BTW over de artikelen die ze kopen.

In de periode van 70% sale kunnen items niet geretourneerd worden.

Wanneer krijg ik gratis verzending?

Je krijgt gratis verzending bij bestellingen boven de €200,- binnen Nederland en België.

Verzendkosten

CHPTR-S bezorgt bestellingen vanaf €200,- gratis binnen Nederland en België met DHL en PostNL. Voor bestellingen onder de €200,- bedragen de verzendkosten €3,50. Er zijn verschillende verzendmethoden. Afhankelijk van de methode die je kiest variëren de verzendkosten in Nederland tussen de €3,50 en 7,65.

Verzend je naar het buitenland? Vul tijdens de check-out het land van bestemming in en de verzendkosten worden automatisch berekend.

Worldwide shipping

CHPTR-S verzendt wereldwijd. Verzendkosten worden automatisch per land berekend tijdens check-out.

Verzendadres veranderen

We proberen je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Het veranderen van je adres is alleen mogelijk als je bestelling nog niet verzonden is. Stuur je adresgegevens en ordernummer voor 15.00 uur op dezelfde dag van bestelling naar info@chptr-s.com. Wij doen ons best de aanpassingen voor je door te voeren.

Kan ik mijn pakket volgen?

De status van je bestelling(en) kan je altijd vinden onder kopje 'Mijn Account' in je account. Mocht de levertijd uitlopen, dan ontvang je van ons tijdig bericht. Wanneer je bestelling verzonden is, ontvang je een e-mail met daarin een Track & Trace nummer. Hiermee kan je de verzendstatus van jouw pakket volgen. 

Heb je geen bevestiging mail ontvangen? Check dan even je spam. 

Heeft jouw bestelling als status 'verzonden', maar heb je na 3 werkdagen nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan achterhalen wij de bezorgstatus van jouw bestelling bij DHL of PostNL. De Klantenservice is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 via 040-2494994.


Wat gebeurt er als ik niet thuis ben tijdens de levering van mijn bestelling?

Als je niet thuis bent wanneer je pakket wordt bezorgd, komen DHL en PostNL nog een andere keer terug om je bestelling af te leveren. Indien je ook de tweede keer niet thuis bent om de bestelling in ontvangst te nemen, wordt het pakket afgeleverd bij het dichtstbijzijnde DHL afhaalpunt of postkantoor. Daar kan je het afhalen op vertoon van je legitimatiebewijs.