CHPTR-S is bewust bezig met verantwoordelijk ondernemen, streeft naar een duurzame wereld en correcte werkethiek. Hierbij starten we bij onszelf. CHPTR-S commit zich om iedere collectie een stap in de juiste richting te zetten wanneer het komt tot duurzaamheid, productontwikkeling en arbeidsomstandigheden. 

Voor zowel de lingerie collecties als de kleding collecties werkt CHPTR-S nauw samen met verschillende fabrikanten, ateliers en leveranciers welke allen aandacht besteden aan duurzaamheid en werkethiek. Veilige werkomstandigheden worden persoonlijk gecontroleerd en nageleefd. Met regelmaat worden de verschillende fabrieken bezocht en staan in contact met derde partijen die materialen aanleveren.

Materialen worden zorgvuldig uitgezocht en geselecteerd. Hoewel (nog) niet alle materialen even duurzaam zijn en er nog veel te behalen valt streeft CHPTR-S naar duurzamere stoffen. Het secuur snijden van de stoffen en daarbij verspilling minimaliseren heeft een zeer hoge prioriteit.

Werken zonder plastic verpakkingsmaterialen is helaas niet mogelijk. Om mogelijk waterschade tijdens transport te voorkomen is dit noodzakelijk. Echter maakt CHPTR-S gebruik van gerecycled en duurzaam plastic, wanneer het komt tot polybags maar ook hygiëne strips in de lingerie. CHPTR-S streeft daarbij naar minimale verpakkingen om verspilling te voorkomen.

CHPTR-S wijst de klanten er graag op dat ook zij deel uitmaken van de omgeving en daaraan bij kunnen dragen door retouren in hetzelfde verpakkingsmateriaal terug te sturen. Hierdoor wordt verspilling geminimaliseerd. Mocht je vragen hebben over de maten helpen we graag om de juiste pasvorm te vinden en retouren vermeden kunnen worden. 

Mocht je nog vragen en of tips hebben over onze werkwijzen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@CHPTR-S.com.